De Koos Slob Prijs

Het stichtingsbestuur van het Tijdschrift voor Seksuologie heeft in de loop van 2003 de “Koos Slob Prijs” ingesteld. De naam van de prijs is gekozen als eerbetoon aan Prof. Dr. A.K. Slob, bijzonder hoogleraar in de fysiologie en pathofysiologie van de seksualiteit aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1991-2001) en hoofdredacteur van het TvS van 1987 tot en met 2000.

De prijs is ingesteld om auteurs te stimuleren om goed geschreven artikelen van hoog wetenschappelijk niveau aan te bieden aan het Tijdschrift voor Seksuologie. De prijs bestaat uit een bedrag van 1500 euro.

De prijswinnaars waren:

  • 2016 dr. Mirte Brom voor haar artikel 'De rol van associatief leren in seksuele opwinding'. Het juryrapport volgt.
  • 2012 en 2014 werd de prijs wegens financiële redenen niet uitgereikt. 
  • 2010 drs. Olga Loeber voor haar artikel 'Over het zwaard en de schede: bloedverlies en pijn bij de eerste coïtus. Een onderzoek bij vrouwen uit diverse culturen'. Lees ook het juryrapport.
  • 2008 dr. Sanne Hissel voor haar artikel 'Jeugdige zedendelinquenten: specialisten, generalisten en 'first offenders'. Lees ook het juryrapport.
  • 2006 drs. Evelien van Wijk voor haar artikel 'Moderne homonegativiteit: De constructie van een meetinstrument voor het meten van hedendaagse reacties op zichtbare homoseksualiteit in Nederland'. Lees ook het juryrapport.
  • 2004 dr. Ellen Laan voor haar artikel 'Seksuele reacties van vrouwen met een seksuele opwindingsstoornis op visuele seksuele stimuli'.