De Koos Slob Prijs

Het stichtingsbestuur van het Tijdschrift voor Seksuologie heeft in de loop van 2003 de “Koos Slob Prijs” ingesteld. De naam van de prijs is gekozen als eerbetoon aan Prof. Dr. A.K. Slob, bijzonder hoogleraar in de fysiologie en pathofysiologie van de seksualiteit aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1991-2001) en hoofdredacteur van het TvS van 1987 tot en met 2000.

De prijs is ingesteld om auteurs te stimuleren om goed geschreven artikelen van hoog wetenschappelijk niveau aan te bieden aan het Tijdschrift voor Seksuologie. De prijs bestaat uit een bedrag van 1500 euro.

Prijswinnaars

Debutantenprijs

De Debutantenprijs van het Tijdschrift voor Seksuologie heeft als doel jonge onderzoekers en studenten te stimuleren een wetenschappelijk seksuologisch artikel te publiceren.  De prijs zal worden uitgereikt aan de eerste auteur van het beste artikel qua wetenschappelijk niveau, originaliteit en klinische of maatschappelijke relevantie. Dit artikel is verschenen in de rubrieken Onderzoek, Literatuurstudie of Klinische les van het Tijdschrift voor Seksuologie.

Personen die in aanmerking kunnen komen zijn bachelor- en masterstudenten, studenten aan een postacademische opleiding (o.a. de opleiding seksuologie), en aio’s of junioronderzoekers met maximaal 3 jaar onderzoekservaring. Aanvullende eisen zijn dat kandidaten nog geen andere seksuologisch publicatie als eerste auteur en maximaal één niet-seksuologische publicatie als eerste auteur hebben geschreven.

De prijs wordt eens per twee jaar toegekend, mits de financiële situatie van het Tijdschrift dit toestaat, en bestaat uit een geldbedrag van 1000 euro en een oorkonde.

We nodigen u van harte uit een artikel in te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..