Manuscripten kunnen worden ingediend via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Lees voor u een manuscript indient de uitgebreide informatie over procedure en aanwijzingen.

Literatuur wordt weergeven conform de meest recente APA Richtlijn, zie pdf.

Procedure

Via het redactieadres kom je bij de hoofdredacteur terecht die je artikel in behandeling zal nemen. Voor vragen gedurende het gehele proces kun je je tot de hoofdredacteur wenden via dit centrale emailadres.

Het manuscript zal vervolgens aan twee door de hoofdredacteur aangewezen referenten, anoniem worden aangeboden, dus zonder vermelding van auteursnaam, beroepsdiscipline of werkplek. Hun commentaren zullen integraal aan je worden aangeboden, de referenten blijven anoniem. De hoofdredacteur zal beargumenteerd de status van het manuscript kenbaar maken: afgewezen, bewerking noodzakelijk, herbeoordeling noodzakelijk, geaccepteerd.

Bij publicatie zal van elk artikel een pdf-bestand aan de auteurs ter beschikking worden gesteld na het verschijnen op de website. Tot één jaar na publicatie berust het publicatierecht bij de Stichting Tijdschrift voor Seksuologie. Na één jaar zal de publicatie openbaar zijn op de website van het Tijdschrift voor Seksuologie en heeft ook de auteur recht op openbare publicatie. Indien je een eerder gepubliceerd Engelstalig artikel in het TvS in het Nederlands wenst te publiceren of het artikel ook later als internationale publicatie wil aanbieden, dan kan je dit overleggen met de hoofdredacteur.